Lokeren mist finale op een haar

Bekijk de samenvatting vanaf 8'52".

Lokeren heeft z’n laatste match van het seizoen overtuigend gewonnen met 5-1 tegen KV Mechelen. Door de zege kon het zijn groep nog winnen, maar omdat Charleroi zelf won op het veld van Sint-Truiden én een beter doelpuntensaldo heeft, komt er geen finale voor de Oost-Vlamingen.

Beide ploegen konden bij winst én een misstap van Charleroi nog doorstoten naar de finale van play-off 2. Maar eerst moest er zelf gewonnen worden en dat was iets wat Lokeren wel had begrepen. Harbaoui glipte al na 8’ door de buitenspelval, maar de spits miste oog in oog met doelman Moris. De Lokerse spits was veruit de gevaarlijkste man, nog in het openingskwartier ging een halve omhaal maar nipt over. Ook op een kopbal van de Tunesiër stond de Mechelse goalie pal. Bij zijn vijfde kans was het dan toch raak, een stevige kopbal ging hard tegen de touwen. Lokeren verdiend op voorsprong na 25’ spelen. KV Mechelen kon daar in de eerste helft helemaal niets tegenover stellen. Lokeren scoorde zelf een tweede keer voor de rust.  Rechtsachter Galitsios mocht op wandel in de zestien en vond de verste hoek.

Paulussen kon na de pauze een eerste keer dreigen voor de bezoekers, maar nadien was Lokeren opnieuw baas. Bolbat dribbelde zich vrij en bediende Harbaoui die de bal enig mooi stifte in doel. Malinois kreeg ook nog een eerredder. De Petter knalde na een corner van dichtbij de 3-1 binnen. Daarna was Harbaoui opnieuw aan de beurt. Vanuit een schuine hoek maakte hij zijn derde van de avond. 4-1. En nog was de spits niet klaar, in de slotfase scoorde hij ook nog een vierde keer. Ondanks de mooie zege tegen KVM speelde Lokeren wel zijn laatste wedstrijd van het seizoen. Het eindigt in groep B met evenveel punten als winnaar Charleroi, maar in de afrekening heeft het twee doelpunten minder dan de Henegouwers.