Kompany mist EK door blessure

Vincent Kompany raakt niet fit voor het EK deze zomer in Frankrijk. Dat heeft de aanvoerder van de Rode Duivels zelf bekend gemaakt via Facebook.

Kompany raakte deze week geblesseerd aan het bovenbeen in de halve finale van de Champions League tegen Real Madrid. Onze landgenoot moest al na acht minuten naar de kant. Een aantal dagen en heel wat onderzoeken later valt nu het gevreesde verdict: geen EK. 

Lees hier integraal het bericht van Vincent Kompany:

“Ik zal het EK missen. Ik vind dat heel spijtig. Ik zou nu zelfmedelijden kunnen hebben. Ik zou ook kunnen vrezen voor mijn carrière, zoals sommige anderen dat zouden doen. Ik zou kunnen opgeven. Maar zo ben ik niet.

Ik beslis zelf over mijn toekomst. Er is een ruimer plaatje in het leven en als ik dat uit het oog zou verliezen, zou ik falen. Ik ben een harde werker en een vechter. Als jij er ook één bent, dan weet je dat succes voor mensen zoals wij in allerlei vormen kan komen. We vertrouwen op onszelf als het moeilijk wordt. Ik heb het grootste respect voor mensen die uitdagingen in het leven overwinnen met een positieve attitude. Ik wil dat ook doen.

Dus blijf ik kalm en positief. Ik zal mijn eigen weg blijven bewandelen, met meer overtuiging dan ooit. Ik vertrouw erop dat mijn vrienden en ploegmaats het goed zullen op het EK in Frankrijk. Ik ben vanaf nu officieel hun trouwste supporter, en ik zal er ook bij zijn om hen te steunen.

Geschreven vanuit het ziekenhuis,

Nooit opgevend,

Vincent Kompany”

All the best captain!! Get wel soon! #tousensemble #tousenfrance #kompany

Een foto die is geplaatst door Belgian Red Devils (@belgianreddevils) op