Leicester maakt titelfeest compleet met zege

Engels landskampioen Leicester City heeft zijn laatste thuismatch van het seizoen gewonnen. In een ware galamatch zetten de Foxes Everton opzij met 3-1. Jamie Vardy ontpopte zich tot man van de match met twee doelpunten. Het titelfeest in het King Power Stadium was zo compleet.

Het stadion van Leicester City was helemaal uitverkocht voor een van de meest historische momenten voor de club. De Italiaanse tenor Andrea Bocelli trapte de feestelijkheden op gang met een indrukwekkende versie van Nessun Dorma.

De match zelf werd een ware galavertoning van de thuisploeg. Jamie Vardy opende de score al na zes minuten. Op het half uur maakte clubicoon Andy King er 2-0 van. King is trouwens de eerste speler ooit die de League One, Championship en Premier League wint met dezelfde club.

Na de pauze zette Vardy de 3-0 op het scorebord vanop de stip. Even later kreeg hij ook de kans een tweede penalty binnen te trappen, maar die ging huizenhoog over. Everton, met Lukaku in de basis en Mirallas als invaller, kon maar weinig weerwerk bieden. In de slotminuten maakte Mirallas nog de eerredder voor The Toffees, maar die was slechts een voetnoot in de impressionante prestatie van kampioen Leicester. 

Bekijk hier hoe Andrea Bocelli het titelfeest op gang trapt. 

2 keer gelezen