Kortrijk gaat finale in met knappe zege

KV Kortrijk verzekerde zich vorige week tegen Standard al van een plaatsje in de finale van Play-Off II. De laatste wedstrijd tegen Moeskroen had dus geen waarde van betekenis meer. Toch maakten beide trainers vooraf duidelijk dat ze er nog een mooie wedstrijd van wilden maken.

Moeskroen zette die woorden het meeste kracht bij, want na vier minuten stond de thuisploeg al op voorsprong. Een verre vrije trap van Michel werd door niemand aangeraakt en krulde in de verste hoek binnen, 1-0. Kortrijk-trainer Patrick De Witte liet enkele sterkhouders als De Smet en Marusic op de bank en dat was ook te zien aan het spel van Kortrijk. Slordig voetbal leverde geen kansen op. Moeskroen was baas en kreeg ook veel ruimte. Verschillende gevaarlijke voorzetten konden altijd worden weggewerkt. Na een half uur kon Rolland de debuterende Moeskroen-doelman Dufourny dan toch eens testen, maar zijn schot was te zwak. Aan de overkant kwam een voorzet dan toch eens aan, maar Scepovic zijn kopbal miste richting. Net voor rust kreeg Hubert nog de beste kans op de 2-0. Michel legde de bal perfect achteruit, maar Sifakis had een goede redding in huis op het schot van Hubert.

 

In de tweede helft kregen we een omgekeerd beeld. Eerst moest Kagé nog van truitje wisselen, nadat hij een fout nummer had aangetrokken. Maar in de 52ste minuut bracht diezelfde Kagé Kortrijk langszij met een gekruist schot van in de zestien. De wedstrijd ging op en af met doelpuntenmakers Michel en Kagé die opnieuw voor de dreiging zorgden. Het was de herboren Congolese aanvaller van Kortrijk die zijn tweede van de avond maakte en Kortrijk op 1-2 zette. Dat kan ik ook, moet Michel gedacht hebben. Na een goede actie van Olinga, had Michel de 2-2 gelijkmaker slechts binnen te lopen aan de tweede paal. De ploegen namen echter geen genoegen met het gelijkspel en bleven op zoek gaan naar de winnende treffer. Die kwam er in de 88ste minuut voor KV Kortrijk na een rake kopbal van Stijn De Smet. Al hield die daar wel een flinke bult op het voorhoofd aan over toen hij bij zijn treffer ook het hoofd van Dusenne raakte.

Kortrijk bevestigt zijn leidersplaats met de overwinning en begint met het nodige vertrouwen aan de finale van Play-Off 2. Voor Moeskroen is het seizoen voorbij.