Middlesbrough terug naar Premier League

Ritchie De Laet en Julien De Sart zijn aan het feest met hun club Middlesbrough. Boro speelde op de slotspeeldag van The Championship 1-1 gelijk tegen Brighton & Hove Albion en verzekerde zich zo van de promotie naar de Premier League.

Middlesbrough en Brighton & Hove Albion hadden voor deze match evenveel punten. De club die won, zou promoveren naar de Engelse eerste klasse. Het werd uiteindelijk 1-1 na doelpunten van Cristhian Stuani en Dale Stephens, maar door een beter doelsaldo had Boro genoeg aan een gelijkspel. De Belgen De Laet en De Sart keken toe vanop de bank.

Na zeven jaar afwezigheid keert Middlesbrough dus terug naar de Premier League. Ook kampioen Burnley is zeker van de promotie. Brighton & Hove eindigt als derde en kan via de eindronde nog promoveren. Tegenstanders daarin zijn Hull City, Derby County en Sheffield Wednesday.

Voor onze landgenoot Ritchie De Laet is het het tweede feest in een week tijd. Maandag vierde de verdediger nog de titel in de Premier League met zijn moederclub Leicester City. Sinds afgelopen winter speelt hij op huurbasis bij Boro. 

4 keer gelezen