Rode Duivels moeten Verratti niet vrezen

Antonio Conte zit met de handen in het haar. Na Claudio Marchisio ziet de Italiaanse bondscoach ook Marco Verratti afhaken voor het EK. Conte mist op het middenveld zo zijn eerste en tweede violist en dreigt nu heel het orkest te moeten omgooien. 

De middenvelder van Paris Saint-Germain wordt over tien dagen in Doha geopereerd aan de lies. Verratti kampt al een heel tijdje met de blessure. Op 23 april maakte hij een korte comeback, maar de Italiaan herviel deze week op training. De Azzurri kunnen op het EK in Frankrijk ook al geen beroep doen op Claudio Marchisio. De hardwerkende middenvelder van Juventus is nog herstellende van een knieblessure en gaf eerder ook al verstek voor het Europees Kampioenschap. 

Conte dreigt nu beroep te moeten doen op de oude garde van Italië. Door beide blessures komt Andrea Pirlo (36) terug in beeld. De ex-speler van Inter, Milan en Juventus verkaste afgelopen zomer naar New York City en verdween wat uit het zicht, maar komt nu terug in aanmerking voor een EK-selectie. Ook Thiago Motta (33) - ploegmaat van Verratti bij PSG - en Daniele De Rossi (32, AS Roma) behoren tot de mogelijkheden.

2 keer gelezen