Genk wint makkelijk van Zulte Waregem

Bekijk het matchverslag vanaf 1:30.

Racing Genk heeft na een 0 op 6 opnieuw aangeknoopt met een overwinning. Thuis tegen Zulte Waregem wonnen de Limburgers makkelijk met 2-0. Neeskens Kebano & Wilfred Ndidi scoorden na de pauze met het hoofd. Door deze overwinning nadert Genk tot op twee punten van de derde plaats. Voor Zulte Waregem blijft het wachten op een eerste zege in play-off 1.

Vuurwerk verwelkomde de spelers van Genk en Zulte Waregem in de Cristal Arena, maar veel vuurwerk was er in de eerste helft niet te zien. Een kopbal van Lepoint en een schot van Kebano naast waren de grootste wapenfeiten. Het opvallendste moment volgde in de 11e minuut toen de Genkse spionkop You’ll Never Walk Alone inzette en een spandoek ontrolde ter ere van de 11-jarige Bas, die deze week overleed na een mislukte harttransplantatie.

Na de pauze barste de wedstrijd eindelijk open: Neeskens Kebano kopte een voorzet van Buffel hard voorbij Sammy Bossut in doel. Zulte Waregem bleef niet bij de pakken zitten en Bizot voorkwam de gelijkmaker toen Baudry aan de tweede paal vrij mocht inkoppen. Op het uur besliste Genk dan toch de partij. Op een vrije trap van Buyens kwam Bossut te ver uit z’n doel en was hij kansloos op een kopbal van Wilfred Ndidi: 2-0. Genk speelde de wedstrijd rustig uit blijft zo kans maken op de derde plaats. Voor Zulte Waregem is play-off 1 geen pretje: het pakte nog maar 2 op 21.