Dembélé 6 wedstrijden geschorst

De Engelse voetbalbond FA heeft besloten om Rode Duivel Mousa Dembélé voor zes wedstrijden te schorsen. De middenvelder van Tottenham krabde tijdens een opstootje Chelsea-spits Diego Costa in z'n gezicht. De speler en de club erkennen het agressieve gedrag, maar leggen zich niet neer bij de zware sanctie. 

De normale straf voor dergelijk gedrag is drie speeldagen, maar de FA is van oordeel dat het hier gaat om een geval van zware agressie. De strafmaat is daarom een stuk hoger.

De actie van Mousa Dembélé werd niet gezien of bestraft door de scheidsrechter, maar op basis van televisiebeelden besliste de FA om hem alsnog te vervolgen.

Dembélé en zijn club Tottenham erkennen de fout maar zijn het absoluut niet eens met de strafmaat. Volgens hen is drie dagen schorsing meer dan voldoende. Daarbij komt nog dat het pas de eerste keer is dat de middenvelder op het matje geroepen wordt, in tegenstelling tot zijn slachtoffer, Diego Costa. Tottenham Hotspur gaat dan ook in beroep tegen de straf. 

Eerder deze week werd ook Marouane Fellaini al geschorst voor drie wedstrijden. Hij deelde tijdens het duel met kampioen Leicester een elleboogstoot uit aan Robert Huth. Beide Duivels missen volgend seizoen dus de start van het nieuwe seizoen.   

2 keer gelezen