Cools van Westerlo naar W.-Beveren

Na een jeugdcarrière en zeven seizoenen in het eerste elftal van Westerlo, maakt Jens Cools de overstap naar Waasland-Beveren. De 25-jarige middenvelder was einde contract bij de Kemphanen en zette zijn handtekening onder een contract voor twee jaar, met optie, in het Waasland.

Voor Cools is het tijd voor een nieuw avontuur, vertelt de Kempenaar op de clubwebsite van W-B. "Ik heb een zekere leeftijd bereikt en heb al heel wat ervaring opgebouwd. Het is nu voor mij het juiste moment om deze uitdaging aan te gaan. De voorzitter heeft me de visie van de club toegelicht en ik kan me er volledig in vinden. Ik hoop een basisplaats te kunnen afdwingen bij het team en de ambities van de club mee te helpen verzilveren.”

De middenvelder kijkt ook uit naar de samenwerking met Stijn Vreven. "Ik kende hem als trainer van Lommel toen Westerlo in tweede klasse speelde. Hij komt heel gedreven over. Dat is ook mijn stijl. Ook de keuze van de club voor jonge en Belgische spelers spreekt me aan."

Waasland-Beveren is bijzonder actief op de transfermarkt. De club haalde eerder al Alessandro Cerigioni (OH Leuven), Aaron Dhondt (KFC Izegem), Niels De Schutter (KV Oostende), de Fransman Rudy Camacho (Sedan) en de 17-jarige spits Nicolas Orye (Patro Eisden). 

3 keer gelezen