Liverpool-Belgen naar finale Europa League

Liverpool en Sevilla spelen op 18 mei in Bazel de finale van de Europa League. Liverpool bleek in eigen huis een klasse te sterk voor Villarreal. Sevilla plaatst zich voor de derde keer op rij voor de Europa League-finale na een 3-1-zege tegen Shakhtar Donetsk.

Liverpool startte sterk en greep Villarreal onmiddellijk bij de keel. Al in de achtste minuut verschalkte Soriano zijn eigen doelman, 1-0 voor The Reds. Villarreal kwam niet onder de Engelse druk uit. Al moest Mignolet enkele keren attent zijn. In de tweede helft zorgden Daniel Sturridge en Adam Lallana voor een veilige 3-0-voorsprong. Enkele minuten voor tijd mocht Christian Benteke nog invallen, maar aan de eindstand veranderde niets meer.

Derde finale op rij Sevilla

In de andere wedstrijd vervulde Sevilla zijn favorietenrol met verve. De Spanjaarden wonnen in eigen huis met 3-1 van het Oekraïense Shakhtar Donetsk en plaatsen zich voor het derde jaar op rij voor de finale van de Europa League. Kevin Gameiro was met twee doelpunten de gevierde man.

De kans bestaat dus dat we op 18 mei in Bazel drie Rode Duivels aan het werk zullen zien. Al revalideert Divock Origi op dit moment nog van een enkelblessure en is het niet zeker dat hij de finale haalt.

2 keer gelezen