Voor het eerst twee Spaanse finales?

In de Europa League vinden donderdagavond de terugwedstrijden plaats van de halve finales. Villarreal en Sevilla, twee Spaanse teams, beschikken over de beste papieren om door te stoten naar de finale. Mocht dat gebeuren, krijgen we zowel in de Champions League als in de Europa League een volledig Spaanse finale. Dat zou een unicum zijn.

Het Spaanse voetbal is de laatste jaren bezig aan een stevige opmars. De laatste twee seizoenen slaagde geen enkele niet-Spaanse ploeg er in om één van deze twee toernooien te winnen. 

Villarreal trekt donderdagavond met een 1-0 bonus naar Liverpool. The Reds moeten dus zeker scoren en slikken best geen tegendoelpunt. Al zijn mirakels op Anfield Road niet onbestaande. Dat bewezen ze tegen Borussia Dortmund.

Die andere Spaanse ploeg, Sevilla, neemt het in eigen huis op tegen Shakhtar Donetsk. Sevilla scoorde in Oekraïne twee keer en staat er dus best goed voor. Toch blijft het opletten geblazen voor de snelle, beweeglijke Brazilianen van Shakhtar. Sevilla heeft natuurlijk veel Europa League-ervaring. Ze wonnen de laatste twee edities en zijn alleen recordhouder met vier eindzeges.   

Atlético Madrid en Real Madrid verzekerden zich eerder deze week van een plaatsje in de finale van het kampioenenbal. We krijgen dus een heruitgave van de CL-finale van twee jaar geleden. Donderdagavond komen we te weten of Villarreal en Sevilla het Spaanse kwartet vervolledigen.

3 keer gelezen