Bale trapt Real naar CL-finale

Real Madrid staat voor de veertiende keer in de finale van de Europacup I/Champions League. De Madrilenen kwalificeerden zich ten koste van Manchester City en treffen op 28 mei in San Siro (Milaan) stadsgenoot Atlético Madrid. Een doelpunt van Gareth Bale volstond voor de zege.

Al na acht minuten kregen de Citizens een harde klap te verwerken. Niet in de hoedanigheid van een doelpunt, wel in die van een blessure. Zonder dat er contact was met een andere speler ging Vincent Kompany tegen de vlakte. De kapitein van City viel al voor de vijfde keer dit seizoen uit met een blessure en moest noodgedwongen naar de kant. Een mokerslag voor de Engelsen en in het bijzonder voor de Rode Duivel.

Na twintig minuten keek Manchester City ook nog eens tegen een achterstand aan. Gareth Bale dook op rechts de zestien en ging zijn kans. Fernando stak er zijn voet ongelukkig tussen: de bal week af en ging via de versta paal binnen: 1-0. City nauwelijks een voet aan Madrileense grond en mocht zich gelukkig prijzen dat de 2-0 van Ramos vlak voor de pauze terecht werd afgekeurd voor buitenspel. Net voor Damir Skomina de eerste helft affloot kreeg Fernandinho heel wat ruimte aan de rand van de zestien. Het schot van de Braziliaan spatte uiteen op de buitenkant van de paal.

In het begin van de tweede helft ging Manchester City verwoed op zoek naar de gelijkmaker. Het zette druk naar voren, zocht regelmatig de diepte met Agüero, maar slaagde er niet in om uitgespeelde kansen bij elkaar te voetballen. Real loerde op de tegenaanval, maar Hart hield Modric en tot drie keer toe Ronaldo van een tweede Madrileense treffer.

Een kwartier voor tijd ontsnapte City aan de doodsteek: Bale kopte een hoekschop tegen de onderkant van de lat. Op de daaropvolgende voorzet waande Ronaldo zich even Kobe Bryant. De Portugees smashte de bal in doel. De Koninklijke dicteerde nadien de wet. Het domineerde en hield de rangen uitstekend gesloten. In de slofase waagde Sergio Agüero een poging van op afstand, maar zonder succes. Zijn schot viel op het dak van het doel. 

Amper vier maanden na zijn aanstelling loodst Zinédine Zidane Real Madrid naar de finale van de Champions League. De Franse coach is daarmee de vierde die zowel als speler én als coach de finale bereikt. Didier Deschamps (als speler bij Marseille, Juventus en Valencia, als coach bij AS Monaco), Frank Rijkaard (als speler bij Ajax, als coach bij Barcelona) en Pep Guardiola (als speler en als coach bij Barcelona) gingen Zizou vooraf.