Dembélé riskeert zware schorsing

Rode Duivel Mousa Dembélé is door de Engelse voetbalbond FA aangeklaagd wegens gewelddadig gedrag. In de wedstrijd tussen Chelsea en Tottenham was onze landgenoot betrokken bij een incident met Diego Costa. Dat werd niet gezien door de scheidsrechter, maar Dembélé wordt nu vervolgd op basis van televisiebeelden.

Net voor het einde van de eerste helft krabde Dembélé in het gezicht van de Spaanse international. De ref had het voorval niet opgemerkt, maar in Engeland worden zo’n feiten achteraf beoordeeld door een panel van drie oud-scheidsrechters. Zij moeten een unanieme beslissing nemen, vooraleer het tot een aanklacht komt. Dat is nu het geval. Dembélé heeft tot donderdag 18u om te reageren.

Normaal gezien moeten spelers voor “agressief gedrag” een schorsing van drie speeldagen vrezen, maar de FA heeft al aangegeven dat het voor Dembélé een veel zwaardere straf kan worden, “gezien de ernst van de feiten”. Dat zou betekenen dat het seizoen van de middenvelder van Tottenham erop zit.

Niet alleen Dembélé, maar ook Chelsea en Tottenham werden aangeklaagd door de FA. Zij zijn er volgens de Engelse voetbalbond niet in geslaagd om hun spelers en officials onder controle te houden. Beide clubs hebben tijd tot 9 mei om te reageren. 

 

3 keer gelezen