Pellegrini: "Real is meer dan Ronaldo"

Manchester City gaat vanavond op het veld van Real Madrid op zoek naar een ticket voor een eerste Champions Leaguefinale in de clubgeschiedenis. Makkelijk zal dat niet worden, want bij Madrid is ene Cristiano Ronaldo opnieuw inzetbaar. City-coach Manuel Pellegrini wil niet dat zijn ploeg alleen kijkt naar de Portugese sterspeler: “Real Madrid is meer dan alleen maar Cristiano Ronaldo.”

De heenwedstrijd in Manchester eindigde vorige week op een 0-0-gelijkspel. City moet dus scoren in Santiago Bernabeu wil het doorstoten naar de finale, maar de club van Vincent Kompany en Kevin De Bruyne is vanavond de underdog. “Onze motivatie moet zijn dat we proberen een finale bereiken die we nog nooit hebben bereikt. Dat we tegen een fantastische ploeg als Real Madrid spelen in een prachtig stadion. Die zaken motiveren mij meer dan de speculatie over wie het beste team is”, aldus Pellegrini die ook vertrouwen heeft in zijn team.

De trainer van de Citizens wil dat zijn ploeg aanvalt en verdedigt als één team en dat ze zich niet alleen concentreren op Cristiano Ronaldo. “Cristiano zal altijd een andere speler zijn. Hij maakt heel veel doelpunten. Kijk maar hoeveel goals hij al maakte in de zes jaar dat hij hier in Madrid speelt. Maar Real Madrid is niet alleen Cristiano. Als hij niet speelt, hebben ze nog andere opties. Het belangrijkste voor ons is dat we als een team moeten verdedigen en aanvallen. Niet alleen tegen Cristiano Ronaldo, maar tegen heel Real Madrid.”