Uiterlijk 10 mei beslissing licentie Moeskroen

Eersteklasser Moeskroen heeft dinsdagavond vier uur lang zijn licentiedossier verdedigd voor het Belgisch Arbitragehof voor de Sport (BAS). RMP verkreeg voor volgend seizoen zijn licentie al voor eersteklassevoetbal, maar drie clubs tekenden daartegen verzet aan. De beslissing over het dossier valt ten laatste op 10 mei.

Afgelopen maand kende de Licentiecommissie van de KBVB een licentie toe aan Moeskroen, ondanks een klacht van degradant OH Leuven, Westerlo en STVV over het bestuur van de club. Zij beweerden dat Les Hurlus geleid worden door een spelersmakelaar, wat niet mag volgens de reglementen van de KBVB en FIFA. Er zouden ook “constructies zijn opgezet om die realiteit te verdoezelen”, aldus advocaat Chris Vandebroeck, die samen met Johnny Maeschalck de belangen verdedigt van OHL, Westerlo en STVV. Voor OHL is de procedure voor het BAS het laatste redmiddel om alsnog in eerste klasse te blijven. 

Tijdens de zitting van dinsdagavond kwamen Moeskroen en zijn voorzitter Edward Van Daele meer duidelijkheid brengen over bepaalde bestuursleden. Die zouden “mogelijk wel een verleden hebben als spelersmakelaar, maar zijn dat nu niet meer”. Het BAS spreekt zich uiterlijk op 10 mei uit over de zaak. 

2 keer gelezen