Atlético plaatst zich voor CL-finale

Rode Duivel Yannick Carrasco en Atlético Madrid hebben zich voor de tweede keer in drie jaar voor de finale van de Champions League geplaatst. De Madrilenen kwamen voor de rust 1-0 achter na een doelpunt van Xabi Alonso. Maar sterspeler Antoine Griezmann maakte gelijk na de rust. Een kwartier voor tijd maakte Lewandowski nog de 2-1. Maar verder kwam Bayern niet.

In de eerste helft was Bayern heer en meester. Veel meer balbezit, meer kansen, maar scoren lukte lange tijd niet. Op het half uur was het dan toch raak. Een vrije trap van Xabi Alonso week af op het been van Giménez. Oblak was geklopt en Bayern stond op voorsprong. Vlak voor de rust kon Müller de score verdubbelen. Bayern kreeg een penalty, maar de Duitser knalde de bal op Oblak. 1-0 aan de rust en virtueel verlengingen.

Na de rust kwam Atlético er op de counter plots heel snel uit. Torres gaf de bal mee aan Griezmann. De Franse spits stond randje buitenspel, maar maakte het wel knap af. 1-1 en Atlético nu in een zetel. Bayern moest nu komen en twee keer scoren. En de Duitsers kwamen opzetten. Een kwartier voor tijd kon Lewandowski de 2-1 binnen koppen. Nog één doelpunt te gaan voor Bayern. Maar plots leek de wedstrijd weer te kantelen. Torres dribbelde zich een weg naar de zestien, maar werd net erbuiten gehaakt. In de grote rechthoek volgens de scheidsrechter, de bal ging op de stip. De unieke kans voor Atlético om het helemaal af te maken. Torres ging zelf achter de bal staan, maar ook hij faalde vanop de stip. Neuer bracht redding. Zo werd het nagelbijten tot het einde. Maar de Madrilenen hielden stand. De mannen van Diego Simeone mogen voor de tweede keer in 3 seizoenen naar de finale van de Champions League.

4 keer bekeken