Courtois: "Heb nog contract bij Chelsea"

Leerlingen van het Klavertje Drie – een school voor buitengewoon lager onderwijs - mochten dinsdagnamiddag strafschoppen nemen tegen Rode Duivel Thibaut Courtois.

Van over heel de wereld krijgt het sluitstuk van Chelsea soortgelijke aanvragen, maar zijn geboortestad krijgt de voorkeur. Daarom verzamelt hij geld in voor zijn stad, door sleutelhangers te verkopen met zijn afbeelding. “Ze hebben nieuwe klaslokalen nodig. Ze moeten veel uit eigen zak betalen, waardoor het goed is dat een deel kan schenken.”

Over een maand start het EK in Frankrijk, maar last van EK-koorts heeft Courtois nog niet. “Ik denk dat wanneer we zullen samenkomen met de andere Duivels het wel zal beginnen. Nu probeer ik me zo goed mogelijk voor te bereiden en fris te zijn.”

Spaanse dagbladen linken de Bilzenaar aan een resem andere club, waaronder Real Madrid. Courtois zelf blijft rustig onder de interesse van de tienvoudige Champions League-winnaar. “Op dit moment heb ik een contract voor drie jaar bij Chelsea. Daar is nu niks aan veranderd.”