Lombaerts en Witsel winnen Russische beker

Zenit Sint-Petersburg heeft in Rusland voor de vierde keer de beker gewonnen. De club van Rode Duivels Axel Witsel en Nicolas Lombaerts versloeg in de finale CSKA Moskou met zware 1-4 cijfers. Witsel speelde de volledige wedstrijd, Lombaerts kwam niet van de bank. 

In de Kazan-Arena brak Hulk pas op het halfuur de ban voor Zenit. De Braziliaanse aanvaller zette een strafschop om: 0-1. Nog geen twee minuten later bracht Samuel Olanare namens CSKA Moskou de score weer in evenwicht. Vlak na de pauze klom Zenit opnieuw op voorsprong via Kokorin. Op het uur beging Vasili Berezutski een overtreding binnen het eigen strafschopgebied. Resultaat: rood en penalty voor Zenit. Hulk schaarde zich opnieuw achter de bal en scoorde zijn tweede doelpunt van de middag. Twintig minuten voor tijd deed Artur Yusupov de boeken helemaal dicht voor de tien Moskovieten: 4-1. 

Mathematisch gezien kan Zenit ook nog de dubbel pakken. Met nog vier wedstrijden te gaan heeft het in de Russische Premjer Liga vier punten achterstand op verliezend bekerfinalist en competitieleider CSKA Moskou. 

2 keer gelezen