Luis Garcia blikt terug op finale van 2005 (3-3)

Luis Garcia begon in 1994 aan de jeugdopleiding van Barcelona. Tien jaar later tekende hij een contract bij Liverpool. Hij zou er meeschrijven aan een memorabel hoofdstuk in de geschiedenis van de Champions League.

“Als kind droom je altijd van een speciaal moment, zoals de finale van de Champions League bereiken. Voor mij is de finale van 2005 het hoogtepunt uit mijn carrière.”

Het eerste seizoen van Garcia bij Liverpool werd een voltreffer. Hij scoorde vijf keer in de knock-outfase. In de kwartfinale tegen Juventus was zijn spectaculaire volley beslissend. Voor het eerst in twintig jaar stootte Liverpool door naar de laatste vier.

Ook in de halve finale scoorde hij het enige doelpunt, al was zijn treffer tegen Chelsea op z’n minst discutabel te noemen. De bal belandde niet volledig over de doellijn, maar de goal werd toch goedgekeurd. “Op dat moment begon de club te geloven dat we de beker konden winnen.

In de finale stond Liverpool tegenover AC Milan. Bij de rust stonden de Engelsen 3-0 in het krijt, maar toch won Liverpool nog na strafschoppen.