Malinovsky scheurt kruisbanden

Ruslan Malinovsky heeft in het competitieduel van zondag in Play-Off I op het veld van Club Brugge een erg zware knieblessure opgelopen. Na onderzoek op maandag bleek dat de voorste kruisband van zijn linkerknie afgescheurd is, maakte zijn club KRC Genk maandagmiddag bekend.

De Oekraïner liep de blessure zondag op na zowat een uur spelen. Hij had zich mistrapt en moest meteen in tranen van het veld gedragen worden. Maandag werd de ernst van de blessure duidelijk, de 22-jarige middenvelder moet onder het mes en is ettelijke maanden buiten strijd.

De talentvolle Malinovskyi werd dit seizoen door Genk gehuurd van Shakhtar Donetsk. "In overleg met moederclub Shakhtar zal beslist worden waar en wanneer de speler geopereerd wordt", melden de Limburgers. "Het nieuws kwam vandaag hard aan bij Ruslan, voor wie er een lange revalidatie wacht. Zijn ploegmaats en de hele KRC Genk familie wensen hem veel sterkte en een spoedig herstel."

Genk ging zondag in het Jan Breydelstadion met 3-1 onderuit tegen Blauw-Zwart en staat voorlopig vierde in Play-Off I, met nog slechts één punt meer dan nummer vijf KV Oostende. Op speeldag zeven ontvangen de Limburgers op vrijdag 6 mei Zulte Waregem.

5 keer gelezen