Luis: "Verdedigen begint vooraan"

Filipe Luis nestelde zich na een mislukte passage bij Chelsea opnieuw in de defensie van Atlético Madrid. Na de verloren Champions League-finale in 2014 wil de verdediger dit keer wél het hoogste goed. Daarvoor moeten de Madrilenen in de halve finale voorbij Bayern München.

“Deze club verschilt van alle andere waarvoor ik gespeeld heb. Wat ik hier voel, heb ik nog nergens anders gevoeld. Wanneer je echt steun nodig hebt, voel je dat hier bij het publiek. Wanneer je aan het lopen en uitgeput bent, voel je de kracht van de fans en geef je altijd meer.”

Atlético Madrid slikte dit seizoen in 8 van zijn 11 wedstrijden in de Champions League geen tegendoelpunt. Doelman Jan Oblak hield bovendien al 24 keer de nul in de voorbije jaargang. Een cijfer dat zelfs Thibaut Courtois in Madrileense loondienst niet kon voorleggen. Luis: “Verdedigend werk begint al vooraan. Wanneer de aanvallende spelers druk zetten, volgen wij. De ploeg werkt als één blok. Dat maakt de ploeg defensief heel sterk.”

“Vanop jonge leeftijd heb ik gedroomd om deze beker te winnen, hem in de lucht te steken en ermee op de foto te gaan. We waren er twee jaar geleden zo dicht bij, maar zo gaat het in het voetbal. We moeten nu proberen die finale te halen, ondanks alles. We hopen dat we ons onsterfelijk maken en voor deze club de beker voor het eerst zullen winnen.”