Goals beslissen over titel in Nederland

In de Nederlandse Eredivisie zal men wellicht aan de hand van een telraam beslissen wie volgende zondag kampioen wordt. Ajax en PSV zijn samen leider, maar een beter doelsaldo houdt de Amsterdammers wel op kop van het klassement. 

PSV haalde afgelopen weekend stevig uit in het eigen Philips Stadion. De lampenclub stuurde Cambuur met 6-2 naar huis en leek een gedeelte van zijn doelpuntenachterstand te hebben goedgemaakt. Maar een paar honderd kilometer noordwaarts won Ajax óók met vier doelpunten verschil. De Ajacieden smeerden op hun beurt Twente een 4-0 nederlaag aan. In de rangschikking behoudt Ajax de eerste plaats. Het goalverschil ten opzichte van PSV staat momenteel op +6. Bij een zege bij De Graafschap gaat de kampioenenschaal wellicht naar de hoofdstad. PSV hoopt op een misstap van de Ajacieden, maar moet zelf ook winnen op bezoek bij PEC Zwolle. 

De Eindhovenaren zijn dus verplicht om zeven keer meer te scoren dan Ajax. Enkel op die manier kan het kampioen worden. Bij een gelijke stand wordt gekeken naar de onderlinge duels, waarin Ajax in het voordeel is. De ontknoping in de Nederlandse competitie volgt zondagmiddag omstreeks 16u15. 

 

7 keer gelezen