Club Brugge dendert voorbij Genk

Club Brugge heeft zijn thuisreputatie nog wat extra in de verf gezet. Ook KRC Genk ging niets rapen op Jan Breydel. De competitieleider stuurde de Limburgers met een 3-1 nederlaag terug naar huis.

Het had nochtans volledig anders kunnen lopen. In de openingsfase legde de opgerukte Buffel terug tot bij Bailey. De Jamaicaan stond moederziel alleen in de kleine rechthoek en had een zee van tijd, maar trapte pas op Butelle. Club Brugge schoot prompt wakker en schakelde meteen een versnelling hoger. Nadat Denswil eerst over kopte en Refaelov zijn schot door Bizot gestuit zag, was het bij de derde kans wel raak. Club liet de bal uitstekende rondgaan. De ene centrumverdediger - Engels - legde terug tot bij Denswil – die andere centrale verdediger – die de openingstreffer knap in de verste hoek legde. Izquierdo kreeg meteen een kans op de tweede treffer, maar Bizot had een prima reflex in huis.

Club bleef de wet dicteren, maar scoorde pas vlak voor het rustsignaal een tweede keer. Met een leep steekpassje zette Refaelov de lopende Diaby vrij. De Malinees legde de bal terug tot bij Vormer, die de 2-0 hoog in doel joeg. Blauw-zwart trok met een comfortabele voorsprong de kleedkamer in.

Bij het begin van de tweede helft scoorde Izquierdo bijna een derde doelpunt. De Colombiaan kapte Castagne knap uit en zag zijn poging wederom gestuit door Bizot. Op het uur was het dan toch 3-0. Refaelov draaide knap weg van zijn bewaker en legde de bal met veel finesse in de verste hoek. Tien minuten voor tijd deed ook de ingevallen Vossen bijna in het zakje. Het schot van de ex-Genkenaar streelde de verste paal. In de absolute slotfase tekende Karelis nog voor de Genkse eerredder. De Griek werkte een hoekschop van Pozuelo voorbij Butelle.

Dankzij de zege blijft Club Brugge alleen leider in Play-off 1. Het telt drie punten meer dan eerste achtervolger Anderlecht. Als het volgende week tegen AA Gent even goed doet als de Brusselaars tegen KV Oostende, dan kan het op speeldag 8 in eigen huis kampioen worden tegen Anderlecht. 

8 keer bekeken