Beerschot-Wilrijk 3e jaar op rij kampioen

Voor Antwerp lukte het gisteren niet, maar stadsrivaal KFCO Beerschot-Wilrijk speelt wel kampioen en dat voor het derde jaar op rij. De Kielse Ratten wonnen in hun laatste match van het seizoen met 1-0 van Bocholt en zijn zo kampioen in derde klasse B. Volgend seizoen speelt het in Eerste Klasse Amateur. 

Beerschot-Wilrijk was al zeker van de tweede plaats en de promotie naar Eerste Klasse Amateurs, maar om de titel binnen te halen, kon het maar best winnen van Bocholt. De Antwerpenaren kregen na twintig minuten een uitgelezen kans op de openingsgoal, maar Hernan Losada – voor de match in de bloemetjes gezet als “Manneke van 't Seizoen” – miste een penalty. Hij probeerde het met een panenka, maar zijn poging ging via de lat over.

Titelconcurrent Oosterzonen speelde op hetzelfde moment op verplaatsing bij Diegem en scoorde daar twee keer. Beerschot had dus een doelpunt nodig om kampioen te spelen en dat kwam er ook. In de toegevoegde tijd maakte Fockaert de verlossende goal.

Beerschot-Wilrijk speelt zo voor het derde jaar op rij kampioen. Na het laatste fluitsignaal bestormden de supporters het veld en barstte het titelfeest los. 

18 keer gelezen