Leicester moet titelfeest uitstellen

Het sprookje van Leicester City moet (minstens) een dag wachten op zijn happy end. The Foxes konden zondagmiddag bij winst in Manchester kampioen worden, maar United hield de competitieleider op 1-1. Leicester kan nu pas volgend weekend kampioen worden, tenzij Tottenham morgen niet wint op bezoek bij Chelsea.

De Foxes keken al vroeg in de wedstrijd tegen een achterstand aan. Lingard gaf de bal mee aan de mee opgerukte Valencia. Die zette met buitenkant rechts knap voor tot bij Martial, die de bal in één tijd voorbij Schmeichel trapte: 1-0 na amper zeven minuten. Lang genoten de Mancunians niet van de voorsprong. Na een kwartier schilderde Drinkwater een vrije trap op het hoofd van Morgan. De kapitein van Leicester troefde Rojo af en kopte de gelijkmaker voorbij De Gea: 1-1. Vlak voor de pauze solliciteerde Mahrez naar een penalty. Na licht contact met Rojo in het strafschopgebied ging de Algerijn tegen de vlakte, maar ref Oliver zag er geen strafschop in. 

In de tweede helft maakte Leicester nochtans meermaals aanspraak op de winnende treffer. Op het uur snelde Mahrez de flank af, Okazaki kwam een teen tekort om de voorzet van de Algerijn binnen te duwen. Even later was Morgan dicht bij zijn tweede treffer. De Jamaicaan zag zijn kopbalpoging van de lijn gekeerd. In de slotfase beëindigde Leicester de wedstrijd nog met z'n tienen. Aan de rand van de zestien trok Drinkwater de sprintende Depay neer. Oliver gaf de middenvelder zijn tweede geel van de middag. De daaropvolgende vrije trap dwong Schmeichel nog tot een redding, maar dichter bij de zege kwam United niet. 

Leicester moet zijn titelfeest dus minstens één dag uitstellen. Als Tottenham morgen niet wint bij Chelsea, is Leicester alsnog kampioen. Grijpen de Spurs morgen wel de drie punten op Stamford Bridge, dan kan Leicester volgend weekend pas kampioen worden. Een thuiszege tegen Everton is daarbij de vereiste.

2 keer gelezen