Buitenspelgoal bezorgt RSCA 3 punten

Anderlecht is weer terug van weggeweest en heeft een uitstekende zaak gedaan in de strijd om de titel. Paars-wit won thuis met 2-0 van AA Gent dankzij een buitenspeldoelpunt van Kara en een geldige treffer van Acheampong. RSCA komt zo voorlopig naast Club Brugge in het klassement. Club heeft wel nog een half punt meer en speelt straks nog tegen Racing Genk.

Anderlecht en AA Gent dat zijn de nummers drie en twee in het klassement. Wie deze match zou verliezen, was volgens Hein Vanhaezebrouck uitgeteld voor de titel. De coach van de Buffalo’s zitte zijn speeldag schorsing uit en zag vanuit de tribunes dat zijn team Anderlecht terugduwde op de eigen speelhelft in het openingskwartier. Het grootste gevaar kwam van een schot van Foket dat een meter naast ging.

Meteen daarna herstelde Anderlecht het evenwicht. Steven Defour probeerde het eerst met een schot vanop 20 meter. Matz Sels ging goed plat en even later hield de Gentse goalie ook een kopkans van Acheampong uit zijn doel. Ook op een reuzekans voor Dennis Praet kwam Sels uitstekend tussen.

Het openingsdoelpunt kwam er in minuut 38 dan toch voor Anderlecht, maar het had nooit goedgekeurd mogen worden. Bij een vrije trap van Büttner staan drie spelers van paars-wit buitenspel. De lijnrechter zag dat niet en dus werd er verder gespeeld. Kara Mbodj kreeg de bal uiteindelijk in doel en bracht zijn team zo op voorsprong.

AA Gent uitgeteld?

De thuisploeg behield nadien het overwicht. AA Gent creëerde amper kansen. Meteen na de rust voerde de landskampioen een dubbele wissel door. Mitrovic en Mbark Boussoufa kwamen op het veld. De ex-Gouden Schoen speelde zo tegen zijn voormalige club bij zijn terugkeer naar het Astridpark.

Veel veranderde er niet na die wissels. Anderlecht bleef de gevaarlijkste ploeg en scoorde bijna een tweede keer, maar het schot van Djuricic belandde op de paal. Bij AA Gent kreeg Laurent Depoitre nog dé kans op de gelijkmaker, maar hij trapte de bal op Proto. Het tweede doelpunt viel dan toch aan de overkant. Frank Acheampong bekroondde zijn sterke wedstrijd met de 2-0.

Anderlecht pakt zo drie belangrijke punten in de titelstrijd. Als we Hein Vanhaezebrouck mogen geloven – “wie deze match verliest, mag titel vergeten” – is AA Gent uitgeteld voor een nieuwe landstitel.