Kortrijk wint poule A in play-off 2

Herbekijk het matchverslag vanaf 0:10.

In het eigen Guldensporenstadion heeft KV Kortrijk bekerwinnaar Standard verslagen met 1-0. De Kortrijkzanen kunnen in de rangschikking niet meer bijgehaald worden door Standard en Moeskroen en zijn nu al zeker van een finaleplek in play-off 2.

Yannick Ferrera – de coach van de Rouches – beschouwt Play-off II als een laboratorium. Ook tegen Kortrijk had hij voor enkele jongeren een aangename verrassing in petto. Zo kreeg Martin Remacle een eerste basisplaats en dropte Ferrera jongeren Miya en Okita terug in zijn startelf. Remacle zorgde na drie minuten voor het enige doelgevaar in de eerste helft. Hij nam een hoekschop van Dompé meteen op de slof, maar zijn schot spatte uiteen op de paal. Aan de overkant was een voorzet van Tomacevic het gevaarlijkst, al waaide die wel naast het doel van Hubert.

Na de pauze waren de kansen niet groter in aantal. In de absolute slotfase klom Kortrijk tegen alle verwachtingen in op voorsprong. De pas ingevallen Sarr kopte een hoekschop van Kagé erg knap in doel en bezorgde de Kerels zo de drie punten. In de stand kan Kortrijk niet meer bijgehaald worden door Moeskroen, Standard of Waasland-Beveren. Het is nu al zeker van groepswinst in poule A van play-off 2 en mag zich opmaken voor de finale tegen de winnaar van poule B.