Perbet redt punt voor Charleroi

Bekijk het verslag vanaf 14:41

Jérémy Perbet heeft zich ontpopt tot held van de avond bij Sporting Charleroi. De spits maakte in de allerlaatste seconde de gelijkmaker tegen Lokeren (2-2) en zo blijft groep B in play-off 2 razend spannend. Charleroi en Lokeren delen de koppositie met 8 punten, KV Mechelen volgt op één punt.

Voor de spelers van Lokeren was de wedstrijd van vanavond extra speciaal. Hun ploegmaat Gregory Mertens overleed exact een jaar geleden na hartfalen. Om hem te eren droegen de spelers een rouwband met zijn nummer 4 op. In de vierde minuut volgde een minuut applaus in het Stade du Pays.

Meteen daarna kwam Lokeren op voorsprong. Dessoleil verkeek zich op een lange bal richting Harbaoui. De Tunesische spits nam de bal perfect aan en trapte de 0-1 in doel. Nog geen twee minuten later verdubbelde diezelfde Harbaoui de score na een perfecte voorzet van Ticinovic. Charleroi reageerde meteen. Doelman Verhulst kon eerst nog een afstandsschot van Ndongala uit zijn doel houden, maar in de herneming kopte Jérémy Perbet de 1-2 binnen. Goed voor zijn achttiende doelpunt dit seizoen.

De thuisploeg begon enthousiast aan de tweede helft, maar het tempo zakte al snel. Het was wachten tot het slotkwartier op echte doelkansen en die kwamen enkel van Charleroi. Onder meer Pollet was enkele keren dicht bij de gelijkmaker, maar hij kende geen geluk. In de allerlaatste seconde van de match lukte het dan toch voort de Carolo’s. Jérémy Perbet knalde de 2-2 voorbij doelman Verhulst en bezorgde zijn team zo een belangrijk punt in de strijd om groep B van play-off 2 te winnen.

Stand groep B PO2:

  1. Charleroi 8p
  2. Lokeren 8p
  3. KV Mechelen 7p
  4. STVV 3p