KV Mechelen en STVV delen de punten

Bekijk het verslag vanaf 23:11

KV Mechelen en STVV zijn niet verder geraakt dan een 1-1 gelijkspel. STVV kwam voor de rust op voorsprong na een heerlijk doelpunt van Gerkens. De Petter maakte in de tweede helft de gelijkmaker voor Malinwa.

KV Mechelen moest winnen om nog kans te maken op groepswinst in groep B van play-off 2. STVV kon nog niet winnen in de play-offs en wou daar vandaag Achter De Kazerne verandering in brengen. De wedstrijd kwam traag op gang. Mechelen had in de eerste helft het meeste balbezit, maar tot grote kansen kwam het niet. Beide ploegen konden maar voor weinig opwinding zorgen. Tien minuten voor de rust werd er dan toch gescoord. Het doelpunt kwam volledig uit de lucht vallen, maar het was wel meteen een pareltje. Een voorzet van Bagayoko week af op het been van Bjelica. Daardoor kwam de bal bij Gerkens, die er met een knappe retro 0-1 van maakte. Sint-Truiden zo met een voorsprong naar de kleedkamers.

Mechelen wou iets terug doen in de tweede helft, maar het duurde een kwartier voor het gevaar opleverde. Sofiane Hanni, de draaischijf bij Malinwa, kapte zichzelf goed vrij, maar kreeg de bal dan niet tussen de palen. Twintig minuten voor tijd kon Mechelen toch gelijk maken. Een vrije trap van Matthys werd verlengd door Veselinovic. De Petter was goed gevolgd en duwde de gelijkmaker binnen. De wedstrijd barstte dan helemaal los en STVV was dichtbij een nieuwe voorsprong. Proschwitz knalde tot twee keer toe op de vuisten van Gillet. Even later kwam Mechelen bijna op voorsprong. Veselinovic klom heel hoog, maar zijn kopbal werd van de lijn gehaald. Vijf minuten voor tijd kon Raman nog alleen op Gillet af, maar scoren lukte niet meer. Zo bleef het 1-1 en komen Mechelen en STVV niet verder dan een gelijkspel.