KVO kaapt drie punten weg op Zulte

Herbekijk het matchverslag vanaf 1:10.

Na een aangename wedstrijd met een aardig tempo heeft KV Oostende zijn tweede zege in de play-offs behaald, een 1-2 overwinning op het veld van Zulte-Waregem. Beide ploegen hielden elkaar lange tijd in evenwicht. Tot invaller Musona profiteerde van een misverstand achterin bij de thuisploeg. Door de zege van Oostende blijft de kustploeg vijfde in stand, Zulte-Waregem lijkt gedoemd voor de laatste plaats.

In de heenwedstrijd kregen we in de eerste tien minuten meteen vier doelpunten te zien. Beide ploegen gingen er opnieuw vol voor, al was het nu iets langer wachten op goals. Vandendriessche dreigde wel voor de bezoekers, zijn vluchtshot van buiten de rechthoek ging een meter over. Aan de overkant kon Leye van dichtbij zijn kopbal niet kadreren. Stevige start, maar bij de volgende poging was het wel raak. El Ghanassy dook goed in de ruimte en schoof zijn vierde doelpunt in deze play-offs door de benen van doelman Steppe. 0-1, al bleef die voorsprong maar een goeie minuut op het bord staan. Leye mocht helemaal alleen binnenkoppen op een hoekschop van Kaya, voorlopig is hij dus alleen topschutter met 18 goals. Een aangename en evenwichtige eerste helft.

KVO-spits Akpala zorgde in de tweede periode voor het eerste gevaar. Iets na het uur mocht de Nigeriaan het opnieuw proberen, ook nu plaatste hij de bal niet binnen het kader.  Daarna ging de aanvalsdrift van Oostende wat liggen. Zulte-Waregem had wel het betere van het spel, maar kon amper kansen bij elkaar voetballen. Toen ze achterin bij Essevee ook nog gingen klungelen, profiteerde de ingevallen Musona optimaal. Hij was sneller op de bal en tikte de bal geniepig in doel. 

Zulte-Waregem was niet meer in staat om iets terug te doen en blijft dus wachten op een eerste zege in de nacompetitie. KVO blijft door de overwinning op plaats vijf in de stand.