"Hoop dat stadion zegt: dilly ding dilly dong"

Nu zondag kan het sprookje van Leicester City uitkomen. Als de Foxes winnen op verplaatsing bij Manchester United, dan pakken ze voor het eerst in de clubgeschiedenis de titel in de Premier League. “Dit is hét moment om de titel te winnen”, vertelt trainer Claudio Ranieri. “Niemand weet hoe volgend seizoen verloopt.”

Nog drie speeldagen resten er in de Engelse Premier League en Leicester City heeft de beste papieren om het kampioenschap te winnen. De ploeg van onder andere Jamy Vardy en Riyad Mahrez heeft momenteel een voorsprong van zeven punten op eerste achtervolger Tottenham.

Als de club zich kroont tot kampioen is dat een historisch moment voor de club en voor de stad. “Het enthousiasme bij de mensen is makkelijk te begrijpen”, zegt trainer Ranieri. “Voor het eerst in hun leven kunnen zij de Premier League winnen. Dat is onwaarschijnlijk. Het is geschiedenis.”

Claudio Ranieri hoopt vooral dat wanneer Leicester City de Premier League wint, het hele King Power Stadium “dilly ding, dilly dong” zegt. Daarmee verwijst hij naar zijn opvallende persconferentie van een week geleden. De beelden daarvan, vindt u hieronder terug.