KBVB reageert op heisa tweede klasse

De Koninklijke Belgische voetbalbond heeft voor het eerst gereageerd op de hele heisa rond tweede klasse. Zaterdag kan Eupen, Antwerp of White Star Brussel kampioen spelen in de Proximus League, maar op de officiële winnaar is het sowieso nog langer wachten. De KBVB hoopt zo snel mogelijk duidelijkheid te scheppen.

“Terwijl het Proximus League kampioenschap dit weekend aan zijn laatste speeldag toe is, blijft de eindrangschikking onderhevig aan meerdere geschillen die door het Belgisch Arbitragehof voor de Sport moeten worden beslecht. White Star Brussel heeft enerzijds bij het BAS beroep aangetekend tegen de beslissing van de Licentiecommissie die de club de licentie weigerde. Dit beroep zal door het BAS op maandag 2 mei worden onderzocht en we hopen zo snel mogelijk een beslissing te bekomen.”

“RFC Seraing en KAS Eupen betwisten anderzijds de beslissing van de Geschillencommissie voor het Betaald Voetbal waarbij 3 forfaitwedstrijden werden uitgesproken in het nadeel van RFC Seraing en de 3 punten van voormelde wedstrijden aan de respectieve tegenstanders werden toegekend wegens het opstellen van speler Rentmeister, dit ondanks een beslissing van de Disciplinaire Commissie van de FIFA.”

“Het onderzoek van het dossier door de Geschillencommissie nam veel tijd in beslag. Met name omdat de partijen enerzijds zelf meermaals uitstel hebben gevraagd en omdat de beslissing van de Disciplinaire Commissie van de FIFA anderzijds werd betwist door RFC Seraing.”

“Ranking nooit gewijzigd”

“Vele standpunten verschenen de afgelopen dagen in de pers, maar de officiële rangschikking van de Proximus League werd nooit gewijzigd. Gelet op het beroep tegen de beslissing van de Geschillencommissie, is deze beslissing nog niet definitief (opschortend karakter). Zolang er geen definitieve beslissing is, past de KBVB de rangschikking niet aan.”

“De procedures kunnen de rangschikking van de Proximus League wijzigen, alsook de samenstelling van de afdelingen volgend seizoen. De KBVB stelt alles in het werk opdat deze procedures zo snel mogelijk zouden worden beslecht. We hebben net vernomen dat het BAS het arbitraal college heeft aangeduid en dat alle partijen op woensdag 11 mei zullen worden gehoord.” Wordt dus vervolgd.

3 keer gelezen