Revanche voor Club, eerherstel voor RSCA?

We zitten over de helft van de play-offs en aan de kop van het klassement staat alles nog op een zakdoek bij elkaar. Leider Club Brugge ontvangt zondag Racing Genk, de club waar het twee speeldagen geleden nog met 4-2 van verloor. Anderlecht wil de blamage tegen KV Oostende doorspoelen met een overwinning tegen landskampioen AA Gent.

De zesde speeldag in play-off 1 wordt vrijdagavond op gang getrapt door Zulte Waregem en KV Oostende. Essevee kon in deze PO1 nog niet winnen, KVO deed dat vorige week voor het eerst. En hoe! De Kustboys zetten Anderlecht met duidelijke 4-2-cijfers opzij en ze willen die lijn nu doortrekken op het veld van Zulte Waregem. De ploeg van Francky Dury wil van zijn kant opnieuw de aansluiting vinden bij KVO.

Zondag is het aan de top vier van het klassement. Om 14u30 ontvangt Anderlecht landskampioen AA Gent in het Constant Vanden Stockstadion. Paars-wit kreeg de voorbije dagen zowat alles en iedereen over zich na de slechte prestatie op Schiervelde afgelopen weekend, maar het verschil met leider Club Brugge is nog altijd maar drie punten. Trainer Besnik Hasi blijft dus strijdvaardig en hoopt dat zijn spelers reageren tegen Gent. Die laatste zal het zonder Hein Vanhaezebrouck moeten doen in de dug-out. De coach van de Buffalo’s werd een match geschorst na protest tegen de ref afgelopen weekend en moet de topper vanuit de tribunes volgen.

Om 18u sluiten Club Brugge en Racing Genk de speeldag af. Een week geleden klopten de Limburgers blauw-zwart nog met 4-2. Een stevige tik voor Club, maar het herpakte zich prima met een 5-0-overwinning in eigen huis tegen Zulte Waregem. Voor eigen publiek wil Club Brugge ook de scalp nemen van Genk, maar Peter Maes en zijn spelers willen dan weer tonen dat hun goede vorm niet verdwenen is. Vorig weekend leden ze wel hun eerste thuisnederlaag sinds 28 november 2015.

  • Vrijdag: Zulte Waregem – KV Oostende, 20u30
  • Zondag: Anderlecht – KAA Gent, 14u30
  • Zondag: Club Brugge – KRC Genk, 18u

Play-off 2

In play-off 2 staat zaterdag de vijfde en voorlaatste speeldag op het programma. Daarom worden de wedstrijden per groep op hetzelfde tijdstip gespeeld. Om 18u starten de duels in groep B. Koplopers Charleroi en Lokeren nemen het dan tegen mekaar op in een rechtstreeks duel om de leidersplaats. De derde in de stand, KV Mechelen, ontvangt thuis STVV en hoopt na twee nederlagen tegen de Carolo’s terug aan te knopen met een zege. De Kanaries gaan op zoek naar een eerste driepunter.

  • Zaterdag: Charleroi – Lokeren, 18u
  • Zaterdag: KV Mechelen – STVV, 18u

In groep A worden de wedstrijden gespeeld om 20u30. In het Guldensporenstadion ontvangt leider KV Kortrijk Standard. De Rouches staan tweede in de groep met een punt minder dan KVK. Moeskroen gaat op hetzelfde moment op bezoek bij Waasland-Beveren.

  • Zaterdag: KV Kortrijk – Standard, 20u30
  • Zaterdag: Waasland-Beveren – Moeskroen, 20u30