Platini: "Klaar voor nieuwe wedstrijd"

De geschorste voorzitter van de UEFA, Michel Platini, is vrijdagmorgen aangekomen aan het Internationaal Sporttribunaal TAS in het Zwitserse Lausanne. Daar vecht de Fransman zijn schorsing van zes jaar aan. Ook Sepp Blatter is in Lausanne. Hij zal er getuigen tijdens de hoorzitting van Platini.

Michel Platini en Sepp Blatter kregen beide een schorsing van zes jaar voor een verdachte betaling van 1,8 miljoen euro uit 2011. De twee werden aanvankelijk voor acht jaar geschorst, maar dat werd door de FIFA in beroep met twee jaar verminderd. Toch was zes jaar nog te veel volgens Platini en Blatter en ze trokken achtereenvolgens naar het TAS. 

Bij het binnengaan van de gebouwen van het Internationaal Sporttribunaal was Platini optimistisch. "Vandaag beginnen we aan de wedstrijd, een nieuwe wedstrijd, een finale. We staan allemaal aan dezelfde kant. Ik ben optimist, we gaan winnen. Ik ga winnen.” Zijn hoorzitting ging rond 8u deze morgen van start en duurt normaal gezien tot 17u.

Blatter als getuige

Op die hoorzitting een opvallende aanwezige: Sepp Blatter. “Ik ben gevraagd om getuige van de FIFA te zijn en ik heb dat aanvaard”, zei hij bij zijn aankomst. “Ik sta ter beschikking en ben blij om getuige te mogen zijn in deze affaire die ons al een hele tijd bezighoudt.” Het is ook op vraag van Platini dat Blatter getuigt. “Het zal deugd doen om Michel terug te zien. Het is al een tijdje geleden dat we mekaar nog ontmoet hebben.”

2 keer gelezen