Wilmots neemt maar 2 spitsen mee naar EK

Over twee weken maakt Marc Wilmots zijn voorselectie bekend voor het EK, maar eigenlijk heeft de bondscoach zijn definitieve selectie al in zijn hoofd. Opvallend genoeg is daarin maar plaats voor twee diepe spitsen. Dat vertelt hij in een interview met enkele Waalse kranten.

“Buiten acht verdedigers en drie doelmannen neem ik vier defensieve middenvelders, zes middenvelders die achter de spitsen kunnen spelen en twee aanvallers mee”, zegt Wilmots. Slechts twee spitsen dus, wat wil zeggen dat de bondscoach moet kiezen uit Romelu Lukaku, Christian Benteke, Michy Batshuayi en Laurent Depoitre.

Divock Origi beschouwt Wilmots niet als diepe spits. Hij staat momenteel een maand aan de kant met een enkelblessure, maar mag zeker hopen op een plekje in de selectie. “Voorlopig is er één vraagteken en dat is Divock Origi. Ik ga hem een kans geven om erbij te zijn, net zoals ik dat met Koen Casteels heb gedaan voor het WK in Brazilië. Ik ben hier al vier jaar. Ik heb zekerheden, spelers die al het goede bevestigd hebben wat men van hen dacht. We nemen ook spelers in vorm mee en spelers die goed gewerkt hebben tijdens het seizoen.”

“Opstapclausule niet verlaagd”

Marc Wilmots praat ook over zijn contract bij de Belgische voetbalbond dat eind 2018 afloopt. “Er werd geschreven dat mijn opstapclausule plots naar één miljoen euro zou gezakt zijn. Dat is onzin. De KBVB heeft me nooit voorgesteld om die te verlagen, dat is allemaal contractueel bepaald. Ik lig nog tot eind 2018 onder contract en zit helemaal in het project van de Rode Duivels, maar ik ben uiteraard wel vrij om te luisteren.” De bondscoach maakte ook duidelijk dat er niet aan de spelerspremies voor het EK zal gemorreld worden.

De Rode Duivels beginnen op 13 juni aan hun EK tegen Italië. Daarna volgen nog wedstrijden tegen Ierland en Zweden. Voor het Europees kampioenschap oefenen de Belgen nog tegen Zwitserland, Finland en Noorwegen. 

7 keer gelezen