Mats Hummels wil (terug) naar Bayern

De Duitse international Mats Hummels wil Borussia Dortmund verlaten na dit seizoen en de overstap maken naar Bayern München. Dat bevestigde Dortmund op zijn website: “Verdediger Mats Hummels heeft Borussia Dortmund zijn wens meegedeeld om de club deze zomer te verlaten en vanaf volgend seizoen voor concurrent Bayern München uit te komen.”

Voor Hummels is Bayern de club waar het allemaal begon voor hem. Hij doorliep er de jeugdopleiding en begon er ook zijn profcarrière. Als jonge speler raakte hij er maar moeilijk aan speelminuten en de club verhuurde hem vanaf januari 2008 aan Borussia Dortmund. Bij de Borussen ontpopte hij zich meteen tot vaste waarde en in de zomer van 2009 tekende hij er definitief.

Na acht jaar wil Hummels terugkeren naar zijn eerste club. Bayern-voorzitter Karl-Heinz Rummenigge bevestigde woensdag de interesse van de club in de 27-jarige verdediger. Er zouden ook al gesprekken hebben plaatsgevonden. Dortmund van zijn kant, benadrukt dat er nog geen bod is gedaan op Hummels. Hij heeft er ook nog een contract tot eind 2017, maar daarin is geen opstapclausule opgenomen.

12 keer gelezen