Hasi wil reactie spelers en steun fans

Anderlecht-trainer Besnik Hasi verwacht nu een reactie van zijn spelers en dan is alles nog mogelijk. Dat zei hij op zijn wekelijkse persbabbel. Paars-wit ging vorig weekend met 4-2 onderuit tegen KV Oostende en kreeg bijna alles en iedereen over zich. Ook zijn eigen supporters. Van hen hoopt Hasi toch steun te krijgen: “Zij kunnen de spelers een extra boost geven.”

Het waren opmerkelijke taferelen afgelopen zondag op Schiervelde. Anderlecht kwam tien minuten voor tijd op een 4-1-achterstand tegen KV Oostende en dat deed de potjes overkoken bij enkele supporters. Een van hen liep het veld op, anderen gingen met elkaar op de vuist. Doelman Silvio Proto probeerde te bemiddelen, maar zonder resultaat. “Ik hoop dat de supporters aan onze kant staan”, zegt Besnik Hasi vier dagen na de incidenten. “Als zij achter de spelers staan, krijgen die een extra boost. Ze moeten de prestatie zeker niet goedpraten, dat verdienen we ook niet, maar ik hoop toch op hun steun.” Daarnaast verwacht Hasi ook een reactie van zijn spelers: “Wij moeten nu reageren."

Kritiek clubiconen

De slechte prestaties op Schiervelde deden ook pijn aan de ogen van clubiconen als Paul Van Himst en Jan Mulder. Zij geven heel wat kritiek op hun Anderlecht in de krant Het Laatste Nieuws. Hasi vindt die kritiek jammer, maar kan hen geen ongelijk geven. “Op deze momenten verwacht je dat zij er zijn voor de club en vooral voor de spelers, want zij waren hier zelf ook speler of trainer. We kunnen die kritiek wel gebruiken als motivatie.”

Nuytinck

Tot slot schept Hasi nog duidelijkheid over de situatie met verdediger Bram Nuytinck. Die leek afgelopen weekend openlijk in discussie te gaan met zijn trainer. “Ik vind dat zo belachelijk. Iedereen heeft het verhaal uitvergroot, maar niemand heeft de twee betrokken personen iets gevraagd. Wij waren aan het discussiëren over wie welke man waar moest dekken. Hij draaide zich dan om en het publiek riep vanalles naar hem. Hij begon daarmee te lachen. Dat wordt dan uitvergroot en er wordt iets anders van gemaakt.”

Voor Hasi is het duidelijk: Nuytinck speelt tegen AA Gent. “Ik heb helemaal geen probleem met hem. Ik ga zelfs nog meer zeggen: Nuytinck speelt zondag. Zo simpel is dat. Hij heeft zeker een slechte wedstrijd gespeeld, maar wie was dan wel goed tegen KVO? “