White Star terug leider af in tweede

Kan u nog volgen? White Star Brussel is geen leider meer in tweede klasse. De twee punten die de club dinsdag extra kreeg van de Geschillencommissie van de voetbalbond zijn tijdelijk weer ingetrokken. Dat komt omdat Eupen officieel beroep aantekende tegen die beslissing. Als gevolg staan Eupen en Antwerp opnieuw samen aan de leiding. 

Het is een ware soap aan het worden. Dinsdag kreeg White Star Brussel gelijk van een buitengewone kamer van de Geschillencommissie van de KBVB in de zaak rond Seraing-speler Jeffrey Rentmeister. In het 1-1-gelijkspel tussen Seraing en WS werd Rentmeister opgesteld terwijl hij niet speelgerechtigd was en dus kreeg White Star er twee punten bij via de groene tafel. De club sprong zo over Eupen en Antwerp naar de leiding in tweede klasse.

Die twee extra punten worden nu terug ingetrokken, want Eupen tekende beroep aan tegen de beslissing bij de Belgisch Arbitragehof van de Sport (BAS). Zo’n beroep werkt opschortend, wat wil zeggen dat de uitspraak in eerste aanleg wordt geschrapt tot er een uitspraak is in hoger beroep.

De stand is nu opnieuw aangepast door de Belgische voetbalbond: Eupen en Antwerp staan aan de leiding met 61 punten, White Star Brussel is derde met een punt minder.

 

9 keer gelezen