Benteke is opnieuw speelklaar

De ene Rode Duivel valt geblesseerd uit bij Liverpool, de andere keert terug uit blessure. Christian Benteke is opnieuw fit en kan vanavond spelen in de halve finales van de Europa League tegen Villarreal.

Benteke kwam een maand geleden voor het laatst in actie, sindsdien had hij problemen aan de knie. Onze landgenoot werd door Jürgen Klopp opgenomen in de selectie voor de heenwedstrijd van de halve finales in de Europa League en trainde woensdag mee met de groep.

“Voor ons is het goed dat hij terug is. We hebben hier alleen spelers bij ons die klaar zijn om te spelen”, zei Liverpool-trainer Jürgen Klopp op zijn persconferentie voor de wedstrijd tegen Villarreal. “Hij heeft nog niet veel meegetraind, maar sinds een paar dagen is hij helemaal terug. Nu is het niet het moment om het over zijn vorm te hebben, want na een blessure is die uiteraard nog niet top.”

Naast Villarreal – Liverpool staan Shakhtar Donetsk en Sevilla tegenover mekaar in de andere halve finale van de Europa League. De terugmatchen staan volgende week donderdag op het programma.