White Star heeft stadion gevonden

Tweedeklasser White Star Brussel heeft een stadion gevonden voor volgend seizoen en staat zo een stap dichter bij een licentie voor eerste klasse. RWDM maakte deze voormiddag bekend dat het het Edmond Machtensstadion wil delen met White Star, al bestudeert die laatste momenteel nog het voorstel. Eerder werd de licentie voor de club nog afgewezen omdat het onder andere geen stadion had.

Begin deze week sprong White Star Brussel plots naar de leiding in tweede klasse via de groene tafel. Het 1-1-gelijkspel uit oktober tussen de Brusselse club en Seraing werd omgezet in een forfaitzege voor de Brusselaars, omdat Seraing een speler opstelde die niet speelgerechtigd was. White Star staat zo aan de leiding in tweede klasse met een punt meer dan Eupen en Antwerp en kan zaterdag kampioen spelen als het wint van Patro Eisden. Op hetzelfde moment staan Antwerp en Eupen tegenover mekaar in een rechtstreeks duel op de Bosuil.

Edmond Machtensstadion

Als White Star kampioen speelt, is het nog niet zeker van de promotie. De club kreeg geen licentie voor eerste klasse omdat het onder andere geen stadion had. Dat is nu opgelost. De Brusselse gemeente Molenbeek heeft White Star en RWDM een voorstel gedaan om samen het Edmond Machtensstadion te gebruiken. Begin deze maand wou de gemeente het huurcontract met White Star nochtans niet meer verlengen. 

RWDM maakte het nieuws bekend via de clubwebsite:

"Ook al werd er in eerste instantie een driedelig contract tussen de verschillende partijen voorgesteld, zal dat nu omgezet worden in 3 tweedelige contracten. Een tussen WS en de gemeente, een tussen RWDM en de gemeente en een laatste contract tussen RWDM en WS. Onder voorbehoud van enkele nog overeen te komen punten kunnen wij ons vinden in het voorstel van de gemeente. Nu de voorwaarden van onze huurvoorwaarden zo goed als vast liggen, moeten uiteraard de samenlevingsmodaliteiten en kostenspreidingen van het stadion met WS nog bepaald worden. RWDM wenst te benadrukken dat het steeds en in alle omstandigheden open staat voor onderhandelingen, en dat het haar bedoeling blijft om snel tot een definitief akkoord te komen."

BAS

Naast problemen met het stadion kampt White Star ook met schulden, de andere reden waarom de club (nog) geen licentie kreeg. White Star ging in beroep bij het Belgisch Arbitragehof van de Sport (BAS) tegen de beslissing van de Licentiecommissie. Volgende week maandag wordt dat beroep behandeld.

 

7 keer gelezen