Atlético met kleine marge naar München

Atlético Madrid heeft tegen Bayern München zijn heenwedstrijd in de halve finales van de Champions League gewonnen. Saúl zorgde al na tien minuten voor de enige treffer van de wedstrijd. Bayern beukte meer dan driekwart wedstrijd op de Madrileense muur, maar die vertoonde geen bartsten.

Na amper tien minuten zorgde Saúl Ñíguez op formidabele wijze voor de openingstreffer. De middenvelder van Atlético Madrid slalomde voorbij drie spelers van Bayern München en legde de bal enig mooi – via de paal – in de verste hoek binnen: 1-0. Juan Bernat, Xabi Alonso en Thiago Alcántara konden er alleen maar naar kijken. Als een schildpad kroop Atlético nadien terug in zijn schild. Het liet de bal aan Bayern en teerde zelf op snelle tegenaanvallen. Veel dreiging ging er niet van de Duitsers uit. Een vrijschop van Douglas Costa was het gevaarlijkste wapenfeit voor de rust. Vlak voor de pauze mondde een vlijmscherpe counter van Atlético uit in een kans voor Antoine Griezmann. De Fransman dook de zestien in en probeerde Manuel Neuer in de korte hoek te verschalken, maar de Duitse goalie redde sterk met de voet.

Bayern schakelde een versnelling hoger in de tweede helft en beukte op de Madrileense muur. Die gaf echter geen krimp. Jan Oblak ging goed plat op een kopbal van Javi Martínez en ook een afstandsschot van Vidal pareerde de Sloveen. Tussendoor was een schicht van David Alaba nog uiteengespat op de dwarsligger. Voorin kreeg Robert Lewandowski nauwelijks ruimte. Savic en Giménez – het defensieve centrale duo van Atlético – stak de Pool makkelijk in de achterzak. Een kwartier voor tijd prikten Los Colchoneres nog eens tegen. Alsof het kinderspel was zette Torres doodeenvoudig Alaba in de wind. De paal hield El Niño van de 2-0.

Atlético Madrid trekt dus met de kleinste voorsprong naar München, waar het volgende week op bezoek gaat.