Streng toezicht op veiligheid rond EK

Mensen die deze zomer naar Frankrijk trekken om de Rode Duivels aan te moedigen op het EK zullen er niet aan ontsnappen: de strenge veiligheidsmaatregelen op en rond het EK. De Brusselse krant La Capitale zette enkele maatregelen op een rijtje.

Sinds de aanslagen van 13 november in Parijs staan de veiligheidsdiensten in Frankrijk op scherp. Op 13 november bliezen twee zelfmoordterroristen zich op aan het Stade de France waar op dat moment een oefeninterland gespeeld werd tussen Frankrijk en Duitsland. Op zondag 10 juli vindt daar ook de finale van het EK plaats. Mogelijks met onze Rode Duivels.

Maar de Belgische supporters die naar Frankrijk afreizen om de Duivels aan te moedigen zullen ondervinden dat ook in Frankrijk een verhoogde terreurdreiging heerst. In Lyon, waar de Duivels op 13 juni tegen Italië aan hun EK beginnen zullen supporters maar liefst drie keer gefouilleerd worden. Daarom wordt gevraagd aan de supporters om zeker drie uur voor de aftrap aan het stadion te zijn. Supporters in het stadscentrum moeten ook binnen de voorziene fanzones blijven, indien niet kunnen ze (mogelijks met geweld) ontzet worden. Alle voertuigen zullen ook uitvoerig gecontroleerd worden.

In het stadion worden trommels, megafoons en vlaggen toegelaten, maar op voorwaarde dat ze vooraf aangegeven worden. Ook in Bordeaux en Nice, waar de Belgen tegen Ierland & Zweden spelen zal er een verhoogde waakzaamheid zijn. Nu valt het af te wachten hoe al deze maatregelen in de praktijk worden omgezet.

 

14 keer gelezen