Simeone drie matchen geschorst

Diego Simeone, de trainer van Atlético Madrid, wordt drie matchen geschorst in de Spaanse competitie omdat hij een bal op het veld zou hebben gegooid in de competitiewedstrijd tegen Malaga. Na de match verklaarde Simeone dat een ballenjongen de bal op het veld zou hebben gegooid, maar daar heeft de Spaanse voetbalbond geen oren naar. Die schorsen de vurige trainer van Atlético dus voor drie wedstrijden.

Het incident deed zich voor tijdens de wedstrijd tussen Atlético Madrid en Malaga. Malaga kon bij een 0-0 stand in het slot van de eerste helft een counter opzetten toen er plots vanop de Madrileense bank een tweede bal op het terrein werd gegooid. Aanvankelijk werd het spel niet stil gelegd, maar tijdens de rust riep de scheidsrechter Atlético-coach Simeone bij zich en stuurde hij hem naar de tribune.

Simeone zei achteraf dat hij de bal niet op het veld had gegooid, maar wel een ballenjongen. Toch wordt hij, als hoofdcoach, verantwoordelijk gehouden voor het spelbederf. De schorsing geldt wel enkel in de Spaanse competitie. Daarin moet Atlético nog drie wedstrijden spelen. De Madrilenen staan samen met Barcelona aan de leiding in La Liga. Simeone kan wel nog in beroep gaan.

3 keer gelezen