Kompany hoopt op "gezonde" Ronaldo

Manchester City speelde dinsdagavond 0-0 gelijk tegen Real Madrid in de heenwedstrijd van de halve finale van de Champions League. Real moest het doen zonder z’n Portugese superster Cristiano Ronaldo, hij scoorde al 16 goals in deze Champions League. Maar City-kapitein Vincent Kompany hoopt op een fitte Ronaldo voor de terugwedstrijd.

“Ik hoop op een gezonde Ronaldo. Ik speel voetbal om tegen de beste spelers ter wereld te spelen. Dus een fitte Ronaldo is altijd leuk om tegen te spelen” zei Kompany na afloop. Kompany ziet de 0-0 tegen Real zonder Ronaldo niet meteen als een gemiste kans. “Real blijft een heel sterke ploeg. Voor ons verandert er nu eigenlijk weinig. We moeten nog steeds goed verdedigen, een klasseflits kan natuurlijk altijd, maar wij zullen ook kansen krijgen in Bernabéu” aldus Kompany.

Kompany zelf speelde z’n 2e wedstrijd na z’n zoveelste kuitblessure. Kompany speelde een sterke wedstrijd. “Ik weet van mezelf dat ik sterke wedstrijden kan spelen tegen zo’n ploegen. Maar het belangrijkste voor mij is dat ik opnieuw zoveel wilskracht getoond heb om terug te komen. Daar ben ik het meest fier op.”