City-Belgen gelijk tegen Real Madrid

Manchester City en Real Madrid hebben in de heenwedstrijd van de halve finales van de Champions League 0-0 gelijk gespeeld. Kevin De Bruyne en Vincent Kompany vonden geen gaatje in de Spaanse defensie. Het werd een wedstrijd met veel strijd en uiteindelijk geen doelpunten.

Bij Manchester City begonnen Rode Duivels Vincent Kompany en Kevin De Bruyne in de basis. Cristiano Ronaldo was wel mee afgereisd met Real Madrid, maar spelen deed de Portugese superster niet. Bij een laatste test voor de wedstrijd werd hij niet fit genoeg bevonden. Geen BBC vooraan dus lagen er kansen voor Manchester City. De eerste helft werd er veel strijd geleverd, maar kansen bleven volledig uit. Aan de rust hadden we geen enkele bal tussen de palen.

In de tweede helft bleef het zoeken naar kansen, maar na tien minuten kregen we een eerste bal in het kader. Een kopbal van Ramos werd gemakkelijk gepakt door doelman Joe Hart. Lange tijd was het meest opvallende wedstrijdfeit een gebeurtenis naast het veld. Real-coach Zinedine Zidane stond opeens alweer met een gescheurde broek naast de lijn. De Fransman coachte zich letterlijk uit de naad.

Twintig minuten voor tijd dan toch een echte kans. Invaller Jesé dook goed op voor doel en kopte de bal tegen de lat. Een eerste waarschuwing van Manchester City. Vijf minuten later was Real opnieuw gevaarlijk en alweer met het hoofd. Ditmaal kopte Casemiro naar doel, Joe Hart bracht redding. En diezelfde Hart bewees enkele minuten later weer z’n waarde. Bale verlengde een hoekschop tot bij Pepe. Die kreeg de bal op vijf meter van het doel in z’n voeten, maar hij knalde de bal recht op Joe Hart. Een niet te missen kans. City kon nooit echt dreigen. Keylor Navas werd zelden in de problemen gebracht. Even kreeg de Costa Ricaan het nog warm toen Kevin De Bruyne een vrije trap kreeg in de blessuretijd. Maar Navas sloeg de vrije trap van de Rode Duivel van onder de lat.

Het bleef 0-0. Een goede uitganspositie voor Real Madrid. Manchester City staat voor een moeilijke return volgende week in Santiago Bernabeu.

3 keer gelezen