White Star plots leider in Tweede Klasse

Coup de théâtre in de Tweede Klasse: White Star Brussels is plots leider. Het krijgt van de Geschillencommissie twee punten bijgerekend in de stand. In oktober speelde White Star gelijk tegen Seraing, maar de Luikenaars stelden toen de niet-speelgerechtigde Jeffrey Rentmeister op.

White Star klopte met een klacht aan bij de Belgische Voetbalbond en krijgt nu gelijk. De partij tegen Seraing wordt omgezet in een 0-5 overwinning. De hoofstedelingen tellen nu 62 punten, wat er een meer is dan Antwerp en Eupen. Als White Star Brussels zaterdag wint van Patro Maasmechelen - de vijftiende in de stand - dan is het kampioen. Antwerp en Eupen - die op dezelfde dag op de Bosuil tegenover elkaar staan - kunnen White Star dan niet meer bijhalen in de stand. Daardoor is de stand als volgt:

White Star Brussels: 33 matchen - 62 punten

Eupen: 33 matchen - 61 punten

Antwerp: 33 matchen - 61 punten

Geen licentie

Al is het nog lang geen zekerheid dat White Star met de titel ook in Eerste Klasse mag aantreden. De club kreeg wegens schulden en problemen met het stadion nog geen licentie. White Star vecht die beslissing nog aan bij het Belgisch Arbitragehof van de Sport. Indien de club geen licentie krijgt toegekend, mag de tweede in de stand promoveren. Op 2 mei volgt de uitspraak over de zaak.