Zidane: "KDB zo goed mogelijk afstoppen"

In de halve finales van de Champions League ontvangt Manchester City vanavond tienvoudig winnaar Real Madrid. Real-coach Zinédine Zidane beseft dat hij bij de tegenstander één speler in de gaten moet houden: Kevin De Bruyne.

“Hij is een zeer goede speler die momenteel in topvorm verkeert”, sprak Zizou op de persconferentie. Toen hij bij City aankwam, toonde hij meteen hoe goed hij wel was. Dat doet hij vandaag nog altijd. Hij vormt een goed duo met Agüero. We zullen hem zo goed mogelijk proberen afstoppen.”

Bij Real lijken Cristiano Ronaldo en Karim Benzema speelklaar. Zidane: “Ze voelen zich allebei zeer goed en zijn voldoende hersteld. We testen hen nog, maar het is de bedoeling dat ze kunnen spelen.”

Wolfsburg-scenario

De Madrilenen willen ten allen tijde een Wolfsburg-scenario vermijden. In de kwartfinales verloor de Koninklijke zijn heenmatch in de Volkswagen Arena met 2-0, waardoor er in de terugwedstrijd nog tot het uiterste moest gegaan worden. Ronaldo zorgde eigenhandig voor een 3-0 zege en dus ook de kwalificatie.

Gareth Bale is op zijn hoede voor the Citizens: “We moeten geduldig zijn en Manchester City misschien niet meteen bij de keel grijpen. We moeten slim zijn.”