Juventus kampioen zonder te spelen

Juventus is voor het vijfde seizoen op rij kampioen in Italië. Het hoefde daarvoor niet in actie te komen. Omdat eerste achtervolger Napoli maandagmiddag niet won van AS Roma is de kloof onoverbrugbaar geworden. Met nog drie wedstrijden te spelen bedraagt het verschil elf punten. 

De Oude Dame ging op zondagavond al met 1-2 winnen bij Fiorentina en kon dus vanuit een zetel de topper tussen Napoli (tweede in de stand) en AS Roma (derde) volgen. Indien Napoli niet won, was de 32ste landstitel een feit. De Napolitanen verloren in het Stadio Olimpico van AS Roma met 0-1. In de slotfase zorgde Rode Duivel Radja Nainggolan voor de enige treffer, waardoor de champagneflessen in Turijn ontkurkt mochten worden. 

De nieuwe landstitel van de Bianconeri is een huzarenstukje. De club uit Turijn begon het seizoen met twee nederlagen en beleefde zo zijn slechtste start ooit. Vanaf september bouwde het elftal van Massimiliano Allegri aan de weg naar boven. In zijn laatste 25 wedstrijden pakte Juventus 73 van de 75 punten. Sinds oktober kon enkel Bologna hen van de zege houden. 

Juventus wordt zo voor de vijfde keer op rij kampioen en evenaart daarmee zijn eigen record uit de jaren dertig. Tussen 1931 en 1935 ging de landstitel telkens naar Turijn. Ook tussen 1943 en 1949 kroonde een Turijnse club zich vijf achtereenvolgende keren op rij tot landskampioen in de Serie A. Het ging toen wel om stadsrivaal Torino.