"Hoop dat KDB beste match ooit speelt"

In de halve finales van de Champions League ontvangt Manchester City dinsdagavond Real Madrid. Bij de Engelsen stond kapitein Vincent Kompany de pers vanmiddag te woord. "Ik hoop dat Kevin De Bruyne morgenavond de beste wedstrijd uit zijn carrière speelt", lachte de Rode Duivel.

Toch houdt de verdediger de druk weg bij zijn ploeggenoot. "We hebben uiteraard het hele team nodig. Kevin zal zeker problemen veroorzaken bij de tegenpartij. Hij zal zeker kansen creëren voor andere spelers. Wanneer hij zelf een kans krijgt, zal hij wel scoren. Hij zuigt ook veel aandacht naar zich toe op het veld, waardoor hij meer ruimte creëert voor andere spelers van Manchester City."

"Spreek alleen over mijn comebacks"

Kompany kwam ook terug op de blessurelast waarmee hij het voorbije jaar te maken kreeg. "Weet je wat grappig is? Iedereen spreekt over mijn blessures, terwijl ik spreek over mijn comebacks. Mensen hebben het altijd over mijn veertien kuitblessures, ik heb het over mijn veertien comebacks. Ik speel alsof ik nooit ben weggeweest. Het vereist veel kracht en karakter om telkens terug te keren om een niveau dat voor vele andere spelers moeilijk te bereiken is."