Legt City ook Real over de knie?

Manchester City staat dinsdagavond voor het eerst in zijn geschiedenis in de halve finale van de Champions League. Real Madrid is de laatste horde tot een eerste Europese finale. Een uitverkocht Etihad Stadium moet The Citizens naar de zege loodsen. Vincent Kompany en Kevin De Bruyne zijn allebei speelklaar.

De Engelsen troffen Real Madrid in 2012 al eens in de groepsfase van het kampioenenbal. Manchester City hield de Madrilenen toen in eigen huis op 1-1, terwijl er in Madrid in de slotfase met 3-2 werd verloren. The Citizens verkeren wel in bloedvorm: van de laatste vijf wedstrijden in de Champions League werd er geen enkele verloren. Ook Kevin De Bruyne verkeert in een flow. Sinds de Rode Duivel hersteld is van de zijn knieblessure verloor Manchester City geen enkele van zijn zeven wedstrijden. 

Real Madrid staat al voor de zesde opeenvolgende keer in de halve finales van de Champions League. Slechts één keer - in 2014 - stoottten de withemden door tot de finale. Cristiano Ronaldo is terug fit bij de Madrilenen. Hij scoorde dit seizoen al zestien doelpunten in de Champions League (het seizoensrecord is 17), waarvan drie hattricks. Hij is daarmee de eerste speler ooit die drie hattricks in één Champions League-campagne scoort. Real Madrid is bovendien bezig aan een uitstekende reeks in de Primera Divisíon. Het won zijn laatste negen competitiewedstrijden. 

De wedstrijd Manchester City - Real Madrid is dinsdagavond live te volgen op 2BE vanaf 20u15.